18 Kasım 2012 Pazar

taş evin faydaları

Yarı değerli taşları evinizin dekorasyonunda kullanarak, yuvanızdaki enerjiyi tazeleyebilir, yükseltebilirsiniz. Doğal taşlar, milyonlarca yıl süren bir zaman diliminde meydana geliyor.Oluşumları süresince, birçok doğal enerji vibrasyonunu üzerine alıyor.Taşların üzerinde birikmiş olan bu enerjiler, taşları kendi enerji alanına alan insanlarda , oldukça önemli pozitif etkiler oluşturuyor.Taşların yaptığı bu olumlu etkiler bilimsel olarak ispat edilmemiş.Ancak deneyip faydalarını görenlerin tavsiyesi, bu doğal taşlar ailgiyi artırmıştır.Doğal taşlar ayrıca şans getirmesi amacıyla da kullanılmaktadır.
[icreklam1]
Ametist (Amethyst) Taşı:
eve pozitif enerji veren taslar1 Eve Pozitif Enerji Veren Taşlar
Ametist taşı mor ve lavanta renklerindedir. Evdeki negatif enerjiyi temizlediği düşünülen bu taş, evin enerjisini pozitife dönüştürmede, aile bireylerine yaşama sevinci katmada etkili olabiliyor. Canlandırıcı bir etkisi var. Stresten kaynaklanan zihinsel yorgunlukları gideriyor. Çok çalışmanın verdiği yorgunluk, huzursuzluk ve baş ağrısından şikayetçiyseniz, ametist taşını odanıza yerleştirebilirsiniz. Ametist taşını, evde televizyonun veya bilgisayarın yanına koyarak gözlerinizi koruyabilirsiniz. Yaydığı pozitif enerjiyle uyum ve dengeyi sağlıyor. Yatak odası, çalışma odası, mutfak ve salon olmak üzere her odada rahatlıkla kullanabilirsiniz. Karar vermeyi güçlendiren taş, yatıştırıcı etkiye de sahip.
Ametist taşının fiziksel etkileri
* Göz hastalıklarına, alerjiye, baş ağrılarına ve kalp rahatsızlıklarına iyi gelir.
* Negatif elektrik yükü taşıdığından dolayı; bedendeki fazla elektrik yükünü toplayarak beyin gücünü yükseltir
eve pozitif enerji veren taslar15 Eve Pozitif Enerji Veren Taşlar
Metafiziksel ve psikolojik etkileri
* Bulunduğu çevredeki olumsuz enerjileri temizleyip dönüştürür. Sadece odanın herhangi bir yerinde durması bile olumsuz enerjileri toplayıp pozitif enerjiye dönüştürmesi için yeterlidir.
* Kişiyi rahatsız eden takınaklı düşünceleri uzaklaştırıcı ve yatıştırıcı bir etkiye sahiptir. Koyu mor ya da çok açık renkli olan ametistler en güçlü enerjiye sahip olan ametistlerdir.
* Uykusuzluk çekenlere iyi gelir. Eğer uykusuzluk sorunu yaşıyorsanız; ametisti yatmadan önce bir süre elinizde tutun ve sonra yastığınızın altına koyarak yatın. Sorununuzun nasıl düzeldiğini göreceksiniz.
* Enerji dolu bir taş olduğu için çoğu insan üzerinde canlandırıcı bir etkisi vardır. Sürekli üzerinizde taşıyabileceğiniz bir taştır. Yaydığı enerji her zaman size fayda sağlar ve olumsuzluklardan korur. Özellikle düşman tavırlı insanların arasında bulunacağınız zamanlarda bu taşı üzerinizde bulundurmaya gayret edin. Böylece sadece pozitif enerji alacağınızdan emin olabilirsiniz.
* Enerjisinin odaklandığı kişide uyum ve denge oluşturur. Yaydığı enerji doğrudan sinir sistemini etkiler. Ancak ciddi bir kişilik bozukluğuna sahip insanlar bu enerjiyle uyuşamayarak, onu rahatsız edici bulabilir.
* Pembe kuvars ile birlikte kullanıldığında aklı güçlendirir ve kalbi korur.
Mercan Taşı:
eve pozitif enerji veren taslar3 Eve Pozitif Enerji Veren Taşlar
Mercan taşı aşkın sembolüdür. Antidepresan özelliğe sahiptir. Evinize yerleştireceğiniz mercanla yaşamınıza coşku ve pozitif düşünce katabilirsiniz. Ayrıca nazara iyi geliyor ve konsantrasyonu güçlendiriyor. Çalışırken daha iyi bir konsantrasyon için çalışma masanızın üzerine koyabilirsiniz. Sedef hastalığı başta olmak üzere bir çok cilt hastalıklarına da iyi geldiği biliniyor.
Mercanın Fiziksel Etkileri
* Başta sedef hastalığı olmak üzere, pek çok cilt hastalığının tedavi amacıyla kullanılır.
* Kalbi ve dalağı kuvvetlendirir.
eve pozitif enerji veren taslar4 Eve Pozitif Enerji Veren Taşlar
Mercanın Metafiziksel ve Psikolojik Etkileri
* Aile içinde ve arkadaşlar arasında saygınlığın güçlendirilmesine yardımcı olur.
* Atılacak adımlarda bilinçli ve kararlı olmayı, olumsuz yargılamalara karşı güçlü olmayı sağlar.
* Eleştiri ve zıtlaşmalar ile karşılaşıldığı durumlarda kararlılığın sürmesini sağlar.
* Kişinin ruhsal anlayışını güçlendirir.
* Konsantrasyon eksikliğini giderir.
* Nazara karşı kullanılır.
* Onaylanmama korkusu ile girişilemeyen başlangıçlar için kişiyi yüreklendirir.
* Saflığın ve dengenin korunmasını sağlar.
Akik Taşı:
eve pozitif enerji veren taslar2 Eve Pozitif Enerji Veren Taşlar
Akik, evinizin enerjisini canlandırarak sizi olumsuz etkilerden arındırma özelliğine sahip bir taş. Başarıyı simgeliyor ve cesareti arttırıyor. Çalışma odanıza ya da iş yerinizdeki masanıza yerleştirebilirisiniz. Fiziksel canlılığı arttırarak tembelliği gideriyor. Çocukları olumsuz duygulardan koruyor. Bu özelliğinden faydalanmak için çocuk odalarında da kullanabilirsiniz. Güç, keyif ve iyimserlik hissi için akik taşını evinizde sergileyin.
Akik taşının fiziksel etkileri
* Güçlü ve erkeksi bir enerjiye sahip olan akik, cinsel organlar ve cinsel güç için faydalıdır.
* Bedenin gerginlik olan kisimlarina sicaklik hissi verir ve gerginligi azaltır.
Akik taşının metafiziksel ve psikolojik etkileri
* Canlılık veren enerjisiyle, kendinizi sıkıntılı ve kötü hissettiğiniz anlarda olayların iyi yönünü de görmenizi sağlar. İnsanların olumsuzluklarından kolayca etkileniyorsaniz akik size iyi gelecektir.
* Kendisini taşıyan kişiye güç, keyif ve iyimserlik hissi verir. Ceplerinde bu taşı taşıyan çocukları olumsuz duygulardan ve münakaşalardan uzak tutar.
* Dünyevi başarıyı simgeleyen akik, negatif enerjiye karşı koruma sağlar ve tükenmiş olan cesareti canlandırır. İşadamlarının bu taşı, özellikle belin altında (cepte veya yüzük olarak olabilir) taşımaları faydalı olacaktır. Özellikle yüzük olarak kullanıldığında, kişinin kendisine güvenini artırır.
* Kırmızımsı turuncu renkteki akikler (Carnelian) fiziksel canlılığı artırarak tembelliği giderir. Yaşanılan ana yoğunlaşma isteğini güçlendirir.
* Mavi renkli olan akikler nazara karşı etkilidir. Ayrıca; sadece rengiyle bile kişinin içini ferahlatan mavi akik, konuşma güçlüğü çekenler için faydalıdır.
* Mavi dantelli akik taşı; sosyal ortamlarda gereksinim duyulan serinkanlılık ve özgüven duygularını güçlendirir. Konuya yoğunlaşmaya ve konuşmaya yardımcı olur. Sinir bozukluklarını yatıştırır ve topluluk önünde yapılacak konuşmalarda duyulan heyecanı giderir.
* Yosun akik, insanın içini koşulsuz sevgi ile doldurur ve kişinin ruhsal gelişimine yardımcı olur.
Kuvars Taşı (Quartz / Quarz):
eve pozitif enerji veren taslar5 Eve Pozitif Enerji Veren Taşlar
Kuvars taşı, dumanlı ve pembe olmak üzere çeşitli renklerde bulunuyor. Pembe kuvars aşk, bağışlanma, barış, güzellik ve duygusal denge sağlıyor. Mavi, mor ve gri kuvars boğaz ağrıları ve kalbe iyi geliyor. Kuvars negatif enerjiyi temizliyor ve zihinsel konsantrasyonu sağlamaya yardımcı oluyor. Kuvarsı evinizin barış ve uyum dengesi için kullanabilirsiniz. Çok yönlü bir mineral olması onu saatlerde, deterjanlarda, diş macunlarında, cam ve elektrik iışıklandırmalarında kullanılır hale getirmiştir. Kuvars kristalleri hemen hemen tüm burçlarda kullanılabilecek bir taştır. Ayrıca;
eve pozitif enerji veren taslar10 Eve Pozitif Enerji Veren Taşlar
Kuvars kristalinin diğer fiziksel etkileri:
* Zihinsel konsantrasyonu kuvvetlendirir.
* Cep telefonu, telsiz ve bilgisayarlardan yayılan radyasyonu toplar.
Not: Hangi amaçla kullanılırsa kullanılsın, yeni satın aldığınız bir kristali kullanmadan önce mutlaka bir gece toprağa gömerek negatif enerjilerden temizleyin ve ondan sonra kullanmaya başlayın. Kristaller, onun enerjisine alışkın olmayanlarda ilk başlarda başağrısına sebep olabilir. Böyle bir durumda kristalinizi çıkarın. Ancak enerjisine alıştığınızda sürekli olarak kristal takabilirsiniz. Temizlediğiniz bir kristale başka insanların dokunmalarına izin vermeyin.
Kuvars kristalinin metafiziksel ve psikolojik etkileri
* Tedavi edici nitelikleri en yoğun taşlardan olan kuvarslar; beyin fonksiyonlarını uyarır. Kişinin çevresinde oluşan negatif enerjiyi yokeder ve pozitif enerjiyi toplar.
* Tene temas ettirilerek kıyafet altında taşındığı takdirde, kişiyi diğer insanların negatif enerjilerinden korur. (Pozitif insanlar arasında iseniz kristalinizi görünür şekilde takın. Böylece etrafınızdaki insanların pozitif enerjilerini kendi içinde toplar.) Dikkat edilecek husus; eğer kristalinizi çok uzun süre kullandıysanız enerjisi tükenebilir. Toplamış olduğu negatif enerjiyi gerisin geri size aktarmaya başlayabilir. (Bunu baş ağrısı, mide bulantısı şeklinde hissedersiniz.) Bu durumda kristalinizi tekrar kullanabilmek için yıkayarak, ya da bir gece toprağa gömerek temizlemeniz gerekir. Kristalinizi bir ametistin yanına bırakmanız da temizlenmesini sağlar. Bunun için iki kristal alıp, birisi temizlenirken diğerini kullanmaya devam edebilirsiniz.
* Pembe kuvarslar (Rose Quartz) kişinin kendisiyle barışık olmasını ve kendisini kabullenmesini sağlar. Özgüven duygusunu güçlendirir. Kişinin endişelerinden kurtulup yaşama sevinci duyması için güç verir. Çevresindeki güzelliklere karşı duyarlılığını artırarak ümitsizlik ve kötümserlik duygularını yokeder. Yatıştırıcı etkisi ile kalbi rahatlatır ve duygusal acıların çabuk geçmesini sağlar. Alkolikler için de ayrıca tavsiye edilen bir taştır.
* Rutil kuvarslar, sıkıntılı bir günün getirdiği olumsuz duygu ve düşüncelerin çözümlenerek uzaklaştırılmasını sağlar. Zihin açıklığı ve özgürlük duygusu verir. Gerilimlerin çözümlenerek yokedilmesine yardım eder.
* Dumanlı kuvarslar, duyguları güçlendirir. Başarısızlık korkusunun yenilmesini sağlar.
Akuamarin (Aquamarine) Taşı:
eve pozitif enerji veren taslar11 Eve Pozitif Enerji Veren Taşlar
Şans ve cesaret taşıdır. İletişimi güçlendirme gücüne sahiptir. Bu özelliğinden faydalanmak için aquamarine’i evinizin salonunda ya da işyerinizdeki toplantı odalarında kullanabilirsiniz. Sinirleri yatıştırması ve yaratıcılığın ortaya çıkmasında büyük rol oynar. Aquamarine ile sakin ve huzurlu bir ortama sahip olup evinizdeki üretici gücü arttırmayı deneyin. Astrolojik olarak koç, ikizler, akrep, kova ve balık burçlarının taşlarındandır. Arıca;
Akuamarin taşının metafiziksel ve psikolojik etkileri:
* Bereket ve uğur taşıdır.
* Cesaretinizin kırıldığı, emeklerinizin boşa gittiğini hissettiğiniz anlarda, akuamarin sizi yüreklendirir ve güveninizi tazeler.
* Beden ve zihin ilişkisini güçlendirerek, sezgileri kuvvetlendirir.
* Kendisini taşıyan kişileri negatif enerjilere karşı korur.
Yeşim Taşı (Jade / Nephrite):
eve pozitif enerji veren taslar6 Eve Pozitif Enerji Veren Taşlar
Genelde yeşil olarak bulunur. Sarı, beyaz, kahverengi, siyah, kırmızı ya da beyaz lekeli yeşil renklerde de olabilir. Bereket ve uğur taşıdır. Aklı sembolize eder. Eski Çin’de cesaret, bilgelik ve adalet verdiğine inanılan yeşim taşını evinizde mantık ve dengeyi sağlamak için kullanabilirsiniz. Duygusal denge, aşk, sadakat, cesaret, barış ve uyumu güçlendirme özelliğine sahiptir. Sağlık arttırıcı etkisi vardır. Evinizde kullanarak sinir sistemini, kalp, böbrekler ve bağışıklık sistemi üzerindeki olumlu etkilerinden yararlanabilirsiniz. Astrolojik olarak koç, boğa, ikizler, başak ve terazi burçlarinin da taşıdır.
Yeşim taşının fiziksel etkileri
* Pisliklerin bedenden atılmasını sağlar.
* Diş problemleri ve ağrılarında faydalıdır. Ağzın içine yerleştirilen yuvarlak biçimli bir yeşim taşı, dişin yanında durur ve konuşulduğunda diş için rahatlatıcı etkisi olan titreşimler yayar.
Yeşim taşı metafiziksel ve psikolojik etkileri
# Kişiyi duyguların tutsaklığından kurtararak görüşünü netleştirir.
# Aşırıya kaçan duygusallıkları dengeler.
# Zihinsel odaklanmayı gerektiren çalışmalarda yardımcı olur.
# İçiniz korku ve endişeyle dolduğunda huzur ve güven verir. Kişinin kendini zayıf ve güçsüz hissettiği anlarda yeşimi kalbinin üzerine koyması içini rahatlatır.
# Günlük kullanım için çok uygun bir taştır. Dengeli ve iyileştirici olan yeşil rengin etkisine sahiptir. Mücevher olarak özellikle konuşmacılar ve öğretmenler tarafından kullanılabilir.
Kehribar Taşı:
eve pozitif enerji veren taslar7 Eve Pozitif Enerji Veren Taşlar
Özellikle soyu tükenmiş bir çam ağacından oluşan reçinenin taşlaşması sonucunda oluşan bir taştır. Çok yumuşak ve hafiftir. Isınınca manyetik ve elektriksel hale gelir. Bütün sarı taşların aslan burcu insanına iyi geldiği bilinir. Bu sebeple aslanlara uyarıcı bir etki yapar.
Kehribar taşının fiziksel etkileri
* Soğuk algınlığı, astım, guatr, bronşit ve alerji tedavisi için boyun bölgesinde kullanılır. Boğaz ve tiroid enfeksiyonlarını tedavide diğer taşlardan üstündür.
* Sol elde oynandığında bedenin elektiriğini toplar. Elektrik yükünü azalttığı için depresyona karşı da faydalıdır.
* Ağrıyan yerlere koyulduğunda ağrıları hafifletir. Kullanılan kehribarın, ağrıyan yerin büyüklüğü kadar olması etkisini güçlendirir.
Kehribar taşı metafiziksel ve psikolojik etkileri
* Yaşamın bir yük olduğunu düşündüğünüz ve sorumluluklar altında ezildiğinizi hissettiğiniz anlarda, şifa yüklü enerjisiyle sizi canlandırır.
* Yaşamın güzel yanlarını farketmenizi ve böylece içinizin neşeyle dolmasını sağlar.
* Günlük olağan yaşantınızla, zihinsel ve ruhsal gelişiminiz arasındaki dengenin kurulmasını sağlar.
* Para getiren bir taş olduğu düşünülür ve bu amaçla kasalara koyulur.
* Takıntılara karşı iyi gelir.
* Soğuk algınlığı, boğaz, tiroid ve bademcik hastalıklarına iyi gelir.
* Soğuk kış günlerinde evde şifa niyetine rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Kalsedon Taşı (Kalkedon, Kadıköy Taşı) Chalcedony:
eve pozitif enerji veren taslar8 Eve Pozitif Enerji Veren Taşlar
Kalsedon Taşının Fiziksel Etkileri Göz ile ilgili problemlerde kullanılabilir.
Kalsedon Taşının Metafiziksel ve Psikolojik Etkileri
Bu taş kişinin özgüvenini arttırır. Duyarlı olmayı sağlayarak algıları güçlendirir. Değişikliklere adaptasyonu kolaylaştırır. Duygusal dengeyi sağlar. Duygusal olarak kendinizi gerilim altında hissettiğiniz anlarda kalsedon taşının olumlu etkileri size ihtiyaç duyduğunuz içsel desteği sağlayacaktır. Kendinizi içtenlikle, dürüstçe ifade edebilmeniz için cesaret verir ve gerilim altındayken kendinizi ifade
eve pozitif enerji veren taslar9 Eve Pozitif Enerji Veren Taşlar
edemeyerek yaptığınız ve alışkanlık haline gelen sahte davranışlarınızdan kurtulmanızı sağlar. İletişim yeteneğini güçlendirir. Kişinin duygularını ifade edebilmesi için gerekli isteği ve cesareti sağlar. Koruyucu özellikleri dolayısıyla nazara karşı kullanılabilecek bir taştır. Negatif enerjiye engeldir. Ruh ve beden arasındaki dengeyi sağlar. Kuvarsın bir alt türü olan, mumsu parlaklığa sahip ve genellikle mavi-beyaz renklerde bulunan kalsedon taşı ayrıca sarımsı-kahverengi, bej, gri, sarı, yeşil ve kahverengi renklerinde de olabilir. Çalışma odalarında veya işyerlerindeki toplantı odalarında kullanarak enerjiyi yükseltmeye ve kendini rahat ifade etmeye yardımcıdır.

İlgili yazılar:

  1. saglikbilgini.com arşiv
  2. Hafta – Hafta Gebelik…
  3. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Doktor Yaklaşımları (Metabolizma,Endokrin,Beslenme)
  4. Herderde Deva Bitkiler A'dan Z'ye
  5. Tansalp Ebegümecili
  6. BİTKİLER HAGİ DERDE DEVA
  7. Uyuşturucu madde bağımlılığı
  8. Sagliknilgini sağlık yazıları
  9. Şifalı Bitkiler
  10. Çocuklarda Bulaşıcı Hastalıklar
  11. Saglik haberleri arşivi
  12. Modern sağlık sorunlarından biri “Dikkat eksikliği” ve beyin duyarlılığı
  13. Boyun
  14. Bel
  15. Saglik haberleri 24 ara 2010 saglik bilgini haberleri güncel
  16. Bacak
  17. Şifalı Bitkiler ve Faydaları
  18. Şifalı Bitkiler Bitki Çayları Meyveler Sebzeler Baharatlar Şifalı Bitkiler ve Faydaları
  19. MS hastalığı(Multipl skleroz)
  20. saglık haberleri arşivi 19 Oca 2011
  21. Mineraller Ve Mineral Çeşiteri
  22. 2011 saglık haberleri guncel saglikbilgini haberleri
  23. Kefir’in faydaları , Kefirin İnsan Sağlığı Üzerine Bilinen Etkileri
  24. Enerji Bedeni
  25. Kuruyemişin faydaları
  26. Epilepsiyi Anlamak
  27. Ağır Metaller ve İnsan Sağlığına Etkileri
  28. Anti aging vitaminler
  29. Şifalı bitki çayları
  30. Çocuk Sağlığı Doktor Yaklaşımları (Nöroloji)

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder