20 Kasım 2012 Salı

diş ağrısına karanfil iyi gelirmi

İlk olaral diş ağrısına neler sebep olur onla­rı öğrenelim. Bunları öğrenirsek daha sağlıklı dişlere kavu­şur böylece ağrılara neden olan etkenler oluşmadan önü­ne geçmiş oluruz.
Diş ağrısının bilinen en sık ne­deni diş çürükleridir. Dişlerimize yeterin­ce iyi bakmadığımız za­man dişlerimiz çürür ve diş ağrılara neden olur. Çürüyen bir dişten sa­dece hekim tedavisi ile kurtulabiliriz. Fakat tedavi de hiç­bir zaman eski dişimizi geri getir­ez. Bu yüzden diş bakımınızı düzenli ve sağlam bir şekil­de yapmalı, dişlerinizi düzenli fırçalamalısınız ki dişleriniz çürümesin. Bu diş ağrısı se­bebi önceden engelleyebileceğimiz bir se­bep olduğu için bizi daha çok bu ilgi­lendiriyor. Diğer diş ağrısı sebeplerinden bazıları­na bakacak olursak; 20′lik diş çıkması, yanlış tedavi, kemik yapısı, dişleri kurcalamak, farkında olmadan uzun süre dişi sıkmak, iltihap­lanmalar vb..
Şimdi de diş ağrısını geçirmek için ne yapmamalıyız ve bu konuda halk arasında tür yanlışlar yapılıyor öğrene­lim.
İŞTE BAZI YANLIŞLARA ÖRNEKLER;
Ağrıyan diş üzerine aspirin koymak,
Ağrıyan dişin üzeri­ne kolonya dökmek,
Ağrıyan dişe rakı içerek çö­züm bulmaya çalışmak ya da ağrıyan dişe rakı dök­mek.
Tüm yapılan bu yanlışlar diş ağrınızı kı­sa süreliğine geçirebilir fakat bu­nun nedeni bu yapılanların dişin bütün sinirleri­ni yok etmesinden kaynaklanı­yor. Dişe bu şekilde uygulamalarla o dişi çek­meye mecbur hale getiririz. Dişin çekilmesi yapılması gereken en son şeydir. Yapı­lan bu hatalar ciddi kimyasal yanıklara ne­den olduğundan daha sonra diş ve diş eti ağrısına dönü­şür. Ayrıca rakı kanı da sulandır­dığı için ağrının artmasına sebep olur.
Peki diş ağrısına ne iyi gelir?
1. Diş ağrınız çok şiddetli değilse bitkisel bir çözüm olan karanfili deneyebilir­siniz. Çünkü karanfil tomurcukların­da bulunan eugenol adlı karanfil yağı, diş hekimliğin­de de kullanılan bir t­ür antiseptik ve ağrı kesici özelliği taşır. İlaçlarda da bu yağ­dan faydalanılır. Bu yağı edinin ve pamuk yardımı ile ağrıyan dişinizin üzeri­ne aşırıya kaçmadan sürün. (aşırıya kaçma­yın, çünkü herşeyin aşırısı gibi bununda aşırısı zararlı)
Eğer karanfil yağı edinemiyorsa­nız, bir aktardan restoran çıkışlarında da gördüğümüz karanfil tomurcukların­dan 9-10 tane alıp bir bardaklık kaynar suda demle­yerek bunu kullanabilirsiniz.
2. Ağrı kesici olarak majezik tavsiye edi­lir. Ağrı kesici aldıktan ve işe yarayıp geçtikten sonra tek­rar ağrımaya başlayınca sürekli ağrı kesici almayın çün­kü fazla ağrı kesici kullanmak ta zararlıdır.
3. Bir başka şifalı bitkisel tedavi yöntemi ise sir­keye birer tutam kimyon ve kekik ekleyip gargara ya­pın.
4. Eğer dayana­bilir iseniz buzla tampon yapabilirsiniz ama tavsiye et­mem.
Ve en önemlisi mutlaka yukarıdaki yöntemleri bir dişçiye gidemeyecek durumdaysanız yapın. Ya­ni acil durumlarda. Onun dışında en kısa zaman­da bir diş hekimine görünün.
Konuyla ilgili aramalar: Dişlerim çok ağrıyor , diş ağrısına bitkisel çözüm , diş ağrısı nasıl geçer , dişim ağrıyor , diş ağrısına ne iyi gelir
2438995309063668196 2660781480650477852?l=hastaneciyiz.blogspot Diş Ağrısına Ne İyi Gelir? Dişim Çok Ağrıyor Diyorsanız...

sponsorlu bağlantılar

İlgili yazılar

  1. diş ağrısına ne iyi gelir
  2. Baş Ağrısına Ne iyi Gelir? Baş Ağrısının Nedenleri? Baş Ağrısına Bitkisel Çözüm
  3. diz ağrısına ne iyi gelir
  4. Diz Ağrısı Nasıl Geçer? Diz Ağrısına Ne iyi Gelir?
  5. Saçlarım Çok Çabuk Yağlanıyor Diyorsanız
  6. Ağız İçi Yarasına Ne İyi Gelir? Ağız İçindeki Yaralara Bitkisel Tedavi
  7. zihin yorgunluğuna ne iyi gelir
  8. BİTKİLER VE HANGİ HASTALIKLARA ÇARLERİ
  9. Astıma Ne iyi Gelir? Astımın Bitkisel Tedavisi Nasıldır?
  10. astıma ne iyi gelir
  11. SUSAM YAĞI
  12. göz arpacığa ne iyi gelir
  13. Solaryumum sivilcelere iyi gelir mi?
  14. Acı Badem, Acı Badem Sütü, Acı Badem Yağının Faydaları
  15. Yılancık ve Selülit , selulit tedavisi
  16. albumin hastalığına ne iyi gelir
Diş Ağrısına Ne İyi Gelir? Dişim Çok Ağrıyor Diyorsanız… Kategoriler: Genel Diş Ağrısına Ne İyi Gelir? Dişim Çok Ağrıyor Diyorsanız…  Etiketler: ,

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder