18 Kasım 2012 Pazar

aloe vera yuz maskesi

aloevera bitkisinin Latince ismi: Aloe vera / barbadensis / capensis dir.
Kullanım Şekli: Aloe veranın yapraklarından alınan değişik özler çeşitli cilt sorunlarının tedavisinde kullanılır. Antiinflamatuar maddeler açısından oldukça zengin olan bu öz ve ekstreler özellikle yanıkların tedavisinde kullanılır.
Cildin iyileşme hızını oldukça artırdığı gözlenmiştir. Bunun yanında antiviral ve antifungal (mantara karşı) etkileri de olduğunu söylememiz gerekmektedir. Bunun yanında, geleneksel olarak “iç ve dış yaraları iyileştirici” olarak kullanıldığı uzmanlar tarafından vurgulanmaktadır.
Bunların yanında, mide ve sindirim sorunlarının giderilmesinde tedavi edici özelliği bulunmaktadır. Laksatif etkisi yüzünden de uzun yıllardan beri kullanılmaktadır.
Yurdumuzda son dönemlerde, hakkında en çok spekülasyon yapılan doğa ürünlerinden birisi belki de aloe vera gelmektedir. Aloe vera cilt kozmetiğinde ve estetik uygulamalarda gerçekten de büyük başarılara imza atmıştır. Ancak dahilen kullanıldığında bu bitkiyi tüm dertlere derman bir mucize gibi göstermeye çalışan ticari kuruluşlarda malesef bulunmaktadır. Aloe vera bir çok durumda sağlıklı kişiler için de yararlı bir destektir fakat tek başına yararlı bir mucize kesinlikle değildir. Bilinçli kullanıldığında ve sağlıklı yaşamın diğer kurallarına da dikkat edildiğinde gerçekten de aloe vera sağlık açısından oldukça faydalıdır.
Günümüzde ilerlemiş kanser olaylarının yalnızca aloe verayla tedavi etmeye çalışan satıcılar bulabilirsiniz. Bu çok yanlış bir tavır ve yararlı olabilecek bir doğa harikasını daha doğmadan öldürmekle aynıdır. Bu gibi çeşitli yalanlara asla itimat etmeyiniz.

sponsorlu bağlantılar

İlgili yazılar

  1. Polisitemia Vera ve Hodgkin Hastalığı
  2. Güneş Yanıkları İçin Bakım Kürleri
  3. 2011 Vera Wang’in Gelinlikleri..
  4. Çörek Otu Bitkisi ve Şifaları
  5. Çoban Çantası Bitkisi ve Şifaları
  6. MENENJİT BELİRTİLERİ ve özellikleri nelerdir, bulaçıcı mıdır?
  7. Bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilir
  8. Yaz Meyvelerinin Şifaları-Osman MÜFTÜOĞLU
  9. Alkoliğin Genel özellikleri
  10. Bitkisel Yağlar
  11. BİTKİLER VE HANGİ HASTALIKLARA ÇARLERİ
  12. Doğum Kontrol Hapı Kullanımı ve Özellikleri
  13. Zuccari Penelope Yüz & El & Vücut Bakım Kremi 75 ml (İtalya)
  14. Cilt Bakımında Faydalı Doğal Ürünler
  15. Uzman Doktorluk Dalları ve Görevleri
  16. HÜNNAPIN ÖZELLİKLERİ VE KULLANIM ALANLARI
Aloe Vera Özellikleri ve Şifaları Kategoriler: Genel Aloe Vera Özellikleri ve Şifaları  Etiketler: , , , , , , ,

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder