22 Kasım 2012 Perşembe

asure yapimi

Aşure Günü Ne Zaman
Aşure Günü Muharrem ayının 10. günüdür. Aşure Günü 2011 yılı için 5 Aralık 2011 tarihindedir.Allahü teâlâ, birçok duaları Aşure günü kabul etmiştir.
Aşure Yapmanın Püf Noktaları
Muharrem Ayının
başladığı şu günlerde herkesi aşure yapımı telaşı aldı. Pek çok kişi, aşure yapmanın püf noktaları nedir diye merak ediyor. İşte size, aşure yapmanın püf noktaları .
* Aşure enz 7 malzemeden yapılır.
* Malzemelerden buğdayın akşamdan pişirilmesi, nohut, fasulye, kuru üzümün de akşamdan ıslatılması gerekir.
* Ertesi gün, bu malzemeler ayrı ayrı haşlanıp suyu süzüldükten sonra, bütün malzeme bir tencerede kaynatılır ve aşurenin kıvamına göre de su ilave edilebilir.
* Aşurenin renginin güzel olması için, incir en son ilave edilir. Yoksa incir aşureyi karartır.
* Buğdayı pişirirken ilave edilen birkaç adet karanfil,buğdayın tadının güzelleşmesini sağlar.

Aşure Nasıl Yapılır ?

Lezzetli bir aşure yapımı için size güzel bir aşure tarifi verelim.
Aşure Malzemeleri ;

*2 su bardağı Buğday,
*1 su bardağı Nohut,
*1 su bardağı Kurufasulye,
*1 su bardağı kuru Üzüm,
*1 su bardağı İncir,
*1 su bardağı kuru Kayısı,
*1/2 su bardağı fıstık,
*4 su bardağı Şeker,
*1 yemek kaşığı karanfil,
*10 – 15 su bardağı Su,
Üst Süslemesi için:

*1 su bardağı kuş üzümü,
*Çekilmiş ceviz içi, Antep fıstığı,
*Tarçın, nar taneleri,
*Yemeğin Tarifi,
Aşure Yapımı :
Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın. 15 su bardağı su ekleyip kaynatın. Üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alıp tencerenin kapağını kapatın ve 30 dakika kaynatın. Fasulye ve nohutu süzüp ayrı kaplarda haşlayın.
Buğday taneleri iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 4.5 saat kısık ateşte arasıra karıştırarak pişirin. Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin. İyice kaynatın. Ardından sırasıyla fıstık, kuru üzüm, karanfil ve dörde bölünmüş kuru kayısıyı ilave edip karıştırın. Birkaç taşım kaynatın. Son olarak şekeri ekleyip 5-10 dakika kaynattıktan sonra incirleri katın ve bir taşım kaynatıp, ateşten alın.
Aşure
piştikten sonra sıcakken kaselere boşaltın. Soğuyunca üzerini ceviz içi, Antep fıstığı, kuş üzümü, tarçın ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın. İsteğe bağlı olarak gülsuyu da serperek de servis yapabilirsiniz.
Aşure Yapmanın Püf Noktaları Aşure, Aşure Günü,Aşure Malzemeleri, Aşure Nasıl Yapılır, Aşure Tarifi, Muharrem ayı 2011
2854038535788838324 5539492305531515978?l=dogadansifaya.blogspot AŞURE YAPIMI PÜF NOKTALARI
 AŞURE YAPIMI PÜF NOKTALARI
 AŞURE YAPIMI PÜF NOKTALARI
Etiketler:
* aşurenin püf noktaları
* aşure malzemeleri nelerdir
* 30 kişilik aşure tarifi
* 20 kişilik aşure tarifi
* 30 KİŞİLİK AŞURE
* aşure malzemeleri
* aşure karanfil
* aşurenin püf noktası
* 20 kişilik aşure malzemeleri
* Aşurenin tarifi aşure nasıl yapılır? Aşure yapımı püf noktaları AŞURE malzemeleri nelerdir?
# 30 KİŞİLİK AŞURE
# 30 kişilik aşure tarifi
# asure yapimi
# aşureyapımı
# aşure tarifi püf noktaları

İlgili yazılar:

  1. Suna dumankaya doğal kırışık giderici krem yapımı
  2. Tavuk Göğsü Tarifi
  3. LOKMAN HEKİM DEN EVDE ELMA SİRKESİ YAPIMI Gönderen : ŞİFALI BİTKİLERLE DOĞAL TEDAVİ | Tarih:9/2/2010
  4. şifalı kürler
  5. Oturarak çalışan bayanlar için hazırlanmış diyet
  6. EVDE PARFÜM YAPIMI
  7. Maya Yapımının ve Kullanımının Püf Noktaları
  8. hamile kalamayan bayanlarda yumurta sayısını artırarak hamile kalınmasını kolaylaştıran kuru incir kürü
  9. İncirin Diş Etlerine Faydaları
  10. DR SUAT ARUSANDAN DOĞAL DETERJAN YAPIMI VE ŞİFALI BİTKİ KÜRLERİ
  11. Bu besinler ile daima 25 yaşında kalın!
  12. Kuru saçlara evde saç bakım kremi yapımı
  13. İbrahim Saraçoğlu hamile kalmaya yardımcı kür
  14. Zerrin Ozer’i zayiflatan Ender Sarac diyeti
  15. ZAYIFLAMAK İÇİN BALKABAĞI ÇORBASI
  16. ŞEMS ALAN BÖBREK VE TANSİYON HASTALARI İÇİN LAHANA TURŞUSU YAPIMI
  17. UZMAN DİLARA KOÇAK SELÜLİT VE DİYET ÖNERİLERİ
  18. ŞEMS ASLAN CEVİZLİ SIVI SABUN YAPIMI
  19. Siyah noktaları temizlemek için
  20. Diyetisyenlerin Diyeti
  21. Kabak Tatlısı Tarifi
  22. DR İBRAHİM SARAÇOĞLUNDAN NOHUT KÜRÜ VE LAHANA KÜRÜ
  23. İbrahim Saraçoğlu kolay hamilelik için incir kürü: Yumurta çatlatma kürü
  24. Ac kalmadan zayifla
  25. çiller geçiren bitkiler
  26. Suna Dumankaya Gaz Sıkışması için Doğal Çözüm
  27. KİLO ALMAK İSTEYİPTE ALAMAYANLAR
  28. Sarma tarifi
  29. kibrit çöplerinden el arabası yapımı
  30. Murat Topoğlundan Düşük Tansiyon Ve Yüksek Tansiyon Problemleri

Yorum Yap

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder