11 Ekim 2012 Perşembe

hindistan cevizinin kabuk zarından elde edilen şifalı bitki

Muskatın Faydaları
Muscatın Yararları
Kücük Hindistan Cevizi Faydaları ve yararları

muskatkucukhindistancev Küçük Hindistan Cevizi (Muscat)
Muskat, Ceviz-i Bevva, Narcil diye de adlandırılır.2 – 3 cm uzunlukta ve 1 – 2 cm çapta, oval – ceviz şekilli, gri – kahverengi, üzeri çukurlu tohumdur.Hindistancevizi de denilen Muskat zeytin büyüklüğünde, üzerinde çizgiler bulunan bir cevizdir ve Hindistan cevizi meyvesinden, isim benzerliği dışında, tamamen farklıdır.
Küçük hindistan cevizi ağacı, görünüş bakımından portakal ağacına benzer. Bu ağacın meyvesinden iki çeşit baharat elde edilir. Meyvesinin dış ince zarından “Muskat” ve meyvenin içindeki kahverengi tohumdan “Küçük hindistan cevizi” elde edilir.

Bileşim:

Sabit yağ, uçucu yağ ve rezin taşımaktadır.

Kaliteli Bir Küçük Hindistan Cevizinde;

Yabancı madde en çok %0.5, rutubet en çok %10, toplam kül en çok %1.5, asitte çözünmeyen kül en çok %0.5, uçucu yağ en az 5 ml/100 g olmalıdır. Salmonella, Ecoli 0157:H7 ve Aflatoksin bulunmamalıdır.

Yetiştiği Yerler:

Endonezya kökenli olup Tropik bölgelerde yetişir veya yetiştirilir. Kaynak ülkeler: Endonezya, Grenada, Srilanka, Malezya, Papua Yeni Gine’dir.

Kullanım Alanları:

Öğütülmüş veya rendelenmiş olarak unlu ve şekerli ürünlerde, et, tavuk, su ürünü ve bunların sosları, çorba, peynir ve sebzelerde kullanılmaktadır. Kullanılan miktarların az olması gerekmektedir. Bunların yanında parfümeri, eczacılık ve kozmetikte de kullanılmaktadır.

Faydaları;

Gaz söktürücü, iştah açıcı, bulantı giderici ve antiseptik özelliklere sahiptir. Ülkemizde karın ağrılarına karşı kullanımı oldukça yaygındır. Aynı zamanda vücudu kuvvetlendirici etkileri vardır.
Eski çağlarda Hind Veda literatüründe nefes kokması, baş ağrısı ve yüksek ateş için; Arap literatüründe ise afrodizyak ve mide ilacı olarak önerilir.

Küçük Hindistan Cevizi Tozu, taze sıkılmış meyve suyuna 1 çay kaşığı serpilip içilebilir.
Not: Yüksek dozlarda tehlikelidir. Zehirlenme belirtileri; baş ağrısı, susuzluk ve sersemliktir.
İçerdiği Besin Değerleri, Vitaminler ve Mineraller;
1 çay kaşığı Küçük Hindistan Cevizi 1.9 gr gelir.
Bir çay kaşığı küçük hindistan cevizinin içinde; 11 calori, 141 mg protein, 739 mg yağ, 3.8 mg kalsiyum, 899 mg karbonhidrat, 3.8 mg fosfor, 6.8 mcg thiamine, 4.7 mcg riboflavin ve 2 units Vitamin A bulunmaktadır.


İlgili yazılar:

  1. Hindistan Cevizi Faydaları
  2. Küçük Hindistancevizinin Faydaları
  3. Kurutulmuş Hindistan Cevizinin Faydaları
  4. Küçük Hindistan Cevizi
  5. Muskat (Küçük Hindistancevizi) Faydaları ve Kullanımı
  6. Hindistan cevizi suyu, susatmıyor!
  7. Hindistan cevizi yağı kolesterol deposu
  8. Blueberry Meyvesi
  9. Hangi bitki neye iyi gelir -Şifalı Bitkiler
  10. Meyve Tohumlarının Yararları-Faydaları
  11. Bitki çayları, hangi bitki çayı neye iyi gelir
  12. Lahana Ailesiyle İyi Geçinin-Lahananın Faydaları
  13. Çörek otu hakkında merak edilen herşey
  14. Keçi boynuzu pekmezinin Faydaları
  15. Şifalı Bitkiler
  16. Zencefil Nasıl Kullanılır
  17. Altın Çilek faydaları
  18. aloe veranın faydaları
  19. Kış Bitkileri Kürleri
  20. Kayısı nelere iyi gelir
  21. Kudret Narı Yetiştiriciliği
  22. Ağız Kokusu ve Diş Eti Kanaması
  23. Şifalı Bitkiler Bitki Çayları Meyveler Sebzeler Baharatlar Şifalı Bitkiler ve Faydaları
  24. Hurmanın faydaları
  25. Yağ yakımını hızlandıran besinler
  26. şifalı bitkiler ve kullanımı
  27. Kore Gingseng’inin Faydaları
  28. Ahmet Maranki Şifalı Bitkiler kitabında Küçük Hindistan Cevizi hakkında bilgi veriyor…
  29. Brokolinin Faydaları, brokolinin faydası nedir
  30. Herderde Deva Bitkiler A'dan Z'ye

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder