14 Ekim 2011 Cuma

Arpacık Nasıl Geçer? it Dirseğinin Bitkisel Tedavisi

Arpacık Nedir? Arpacık Nasıl Geçer? it Dirseğinin Bitkisel Tedavisi Google

sponsorlu bağlantılar

Arpacık nedir?


Halk arasında it dirseği denilen hastalık göz hekimleri için ikiye ayrı­lan bir rahatsızlığı içerir. Biri akut diğeri ise kronik bir durum­dur. Arpacık bir enfeksiyondur. Üst ve alt göz kapağının içinde kıkırdaktan yapıl­ma bir iskelet vardır. Bunun içindeki bezlerin iltihaplanması durumuna halk arasında arpacık denir. Bu iltihap başladık­tan bir süre sonra göze doğru olursa iç arpacık, kapağın dış tarafı­na doğru olursa dış arpacık dedi­ğimiz görüntü meydana gelir.


Tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlıktır. Çünkü bu iltihap ken­di kendine ya da ilaçla toparlansa bile o kıkı­rdağın içindeki bezlerde kronik olarak duracaktır. Gözün ve vücudun bir sonraki direnci düşünce yeniden harekete geçecek ve yeni­den belki de daha büyük arpacık haline gelecektir. Burada unutul­maması gerekenlerden biri arpacık denilen şişlik, daha sonra orda lokalize kalma­yıp etrafa yayılabilir. O zamanda göz ve çevresi şişebilir ve çok daha büyük enfeksiyonları doğura­bilir.


Gözde sürekli olarak arpacık çıkıyorsa ne tür sorunlar akla gelmeli?


Gözde sürekli arpacık çıkması vücudun direncinin düştüğü­nün işaretidir. Bu direnci düşürecek şeyi vücuttaki enfeksiyon ve bu­nun dışındaki imnolojik hastalıklar olabi­leceği gibi psikolojik ya da düzensiz hayat uykusuz­luk gibi nedenlerde arpacığın nedeni olabilir. Bu nedenle sık sık arpacık çıkan kişi­ler her şeyden önce hem göz doktoru­na hem iç hastalıklarına gerekiyorsa iç hastalıkları doktorunuzun göndere­ceği diğer branşlara da muayene olmalıdırlar. Direnç düşükse ve enfeksiyonlar tekrar­lıyorsa sonuçta vücutta bir problem var demektir. Bu problemleri bulmak ve üstesinden gelmek için bir takım testler yapılması gerekmek­tedir. Ancak bunla­rın ne olacağına yine göz hekimi ve göz hekimin sevk edeceği dahiliye yada diğer hekimler ka­rar verecektir. Hastalarımız kendi başlarına değil hekimlerine başvurarak bu test­leri yaptırmaları uygun olur.


Arpacığa iyi gelen bitkisel tedaviler:


1. Papatya, asma yaprağı, ceviz yaprağı, mürver çiçeği, peygamber çiçeği, sinirli ot yaprağı, ayrı ayrı veya karıştırıla­rak kaynatı­lıp pansuman yapılır.


2. Sarımsağın bir dişi kesilip arpacığa sürü­lür. Ekşinar suyu veya çayın demi arpacığa sürü­lür.


Konuyla ilgili aramalar: arpacığın tedavisi , gözümde arpacık çıktı , gözümde it dirseği çıktı , arpacık nedenleri

2438995309063668196 4108956253385979531?l=hastaneciyiz.blogspot Arpacık Nedir? Arpacık Nasıl Geçer? it Dirseğinin Bitkisel Tedavisi

Diger yazılar

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder