17 Eylül 2010 Cuma

Akupunktur tedavisi Akupunktur ve estetik el ele AKUPUNKTUR VE ZAYIFLAMA

Archives for Akupunktur category

Akupunktur ve estetik el ele

Geçmişi binlerce yıl öncesine uzanan Akupunkturu Batı ülkeleri çok sevdi, kurallarını yeniden düzenledi, standarlar koydu ve kabul ettiler. Ülkemizde de gittikçe yaygınlaşıyor. …

Yazının devamını okuyun… »

Popularity: unranked [?]

Akupunkturun Bilimsel Temelleri

1-Analjezik etki

2-Homeostatik etki (otonom sinir sistemi)

Yazının devamını okuyun… »

Popularity: unranked [?]

AKUPUNKTUR VE ZAYIFLAMA

08 1 AKUPUNKTUR VE  ZAYIFLAMA

Yazının devamını okuyun… »

Popularity: unranked [?]

Akupunktur Hakkında DR.Hakan ERTOK Kimdir ?

Hakan ERTOK1966 yılında AYDIN’ın Söke ilçesinde doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Söke’de,Lise öğrenimini “İzmir Atatürk Lisesi”nde tamamladı.Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olarak hekimlik mesleğine başladı. Fakülte yıllarından itibaren akupunktura duyduğu ilgi onu bilgi arayışına yöneltti. 1996 yılında, ülkemizde akupunkturu bilimsel kimliği ile klinik uygulamaya sokan, ülkemizin ve dünyanın önde gelen klinisyen ve teorisyenlerinden Op. Dr. Mehmet ABUT ile tanışma ve öğrencisi olma şerefine erişti. Aynı yıl, Başkanlığını Dr.Mehmet ABUT’un yaptığı “İstanbul Akademik Akupunktur Derneği’ne üye olarak kabul edildi. Dr.ABUT’un sayısız seminer ve klinik uygulamalarına katıldı. 2000 yılında,ICMART’ın Avusturya’nın başkenti Viyana’da düzenlediği 9.Uluslararası Akupunktur Kongresi’ne davet edildi. 2001 yılında Çin’e giderek Pekin Üniversitesi Tıp Fakültesi Akupunktur bölümünde akupunktur eğitimi aldı. 2002 yılında Amerika’dan özel davet alarak,New York kentinde Dr.Gasselberti’nin akupunktur kliniğinde klinik gözlemci sıfatıyla gözlemlerde bulundu.

Yazının devamını okuyun… »

Popularity: unranked [?]

Akupunktur tedavisi

Acus (iğne), punktura (batırmak) anlamına gelmektedir. AKUPUNKTUR vücudun belli noktalarını özel ince iğneler kullanarak uyarmak suretiyle gerçekleştirilen en eski ve doğal tıp sistemidir. Kullanılan iğneler ilaç enjeksiyonunda kullanılan iğnelerden çok incedir ve uçları onlarınki kadar keskin değildir, acı vermezler.

Yazının devamını okuyun… »

Popularity: unranked [?]

Akapunktur nedir ?

Klasik Çin tıbbında insan yaşayan evrenin bir parçası olarak kabul edilir ve herşeyin içinde varolan evrensel gücün insanın da içinde bulunduğuna inanılır. “Chi” adı verilen bu enerji insan vücudunda “meridyen” denilen kanallarda dolaşır. Akupunktur yöntemi ile bu kanallarda meydana gelen enerji dolaşım engelini ortadan kaldırarak dengeyi sağlamak ve bu şekilde hastalığı önlemek amaçlanır.

Yazının devamını okuyun… »

Popularity: unranked [?]

AKUPUNKTURUN FELSEFESİ

Batı düşüncesi olayları sebep-sonuç ilişkisi içinde değerlendirir. Çin düşüncesine göre ise, çeşitli olgular bir bütünlüğün parçasıdır ve birbirleriyle ilişki içindedir.

Yazının devamını okuyun… »

Popularity: unranked [?]

AKUPUNKTURUN TARİHÇESİ

Çin’de iğne ve ısı anlamına gelen “Chen-chin” ile adlandırılan bu tedavi yöntemi, Batı’da akus (iğne) ve punctura (batırmak) sözcükleri birleştirilerek, “akupunktur” olarak adlandırılmıştır.

Yazının devamını okuyun… »

Popularity: 23% [?]

07 1 AKUPUNKTUR VE SİGARA BIRAKMA

Yazının devamını okuyun… »

Popularity: unranked [?]

Lazerle Akupunktur

Lazer bir ışıktır. Bildiğimiz, kullandığımız ışığın konsantre edilmiş hali olduğu söylenebilir. Bazı hastalıkların tedavisinde ya da kimi zaman hastanın tercihi doğrultusunda iğne yerine lazer kullanılmakta, iğne batırılarak uyarı yapılacak noktaya lazerle uyarı verilmektedir. Özellikle ameliyatlar ve kazalar sonrası kalan izlere karşı lazerle akupunktur son derece etkili sonuçlar vermektedir. Ayrıca, çocukların tedavisinde iğneye alternatif olmaktadır.

Popularity: unranked [?]

Archives for Akupunktur category

Akupunkturda Kulağın Önemi

Kulakta bedenin hemen hemen her uzvuyla ilgili bir akupunktur noktası bulmaktadır. Örneğin, insanın bağırsağı, kalbi, karaciğeri ile ilgili noktalar kulağında mevcuttur. Bu yüzden akupunktur tedavisinde vücutla beraber veya tek başına kulaktaki noktalar kullanılmaktadır. Öte yandan kulağın bu özelliği, hastalığın belirlenmesine, deteksiyona yardımcı olmaktadır.

Popularity: unranked [?]

Akupunktur Ve Zayıflama

Bilindiği gibi akupunktur alışkanlık tedavilerinde kullanılır. Kilo verme de beslenme alışkanlıklarının ve yaşam tarzının değiştirilmesi ile mümkün olduğuna göre, bu yeni alışkanlıkların edinilmesi sırasında, akupunktur hastaya çok büyük kolaylıklar sağlar.

Yazının devamını okuyun… »

Popularity: unranked [?]

Akupunkturun Uyarı Noktaları

İnsan vücudunun kendi kendini onarım gücü çok yüksektir ve bu gücü harekete geçiren belli uyarı noktaları vardır. İnsan vücudunda bin kadar uyarı noktası vardır ve bu noktalardan 650-700 tanesi kullanılır. Her hastalık için ayrı program ve ayrı noktalar bulunmaktadır. Önemli olan doğru bir teşhisle, hangi noktaya nasıl bir uyarı yapılacağıdır (lazer, iğne ya da hangi iğne); bu çok iyi bilinmelidir. Akupunktur tedavisinde sırt, boyun, el, kulak ve vücudun diğer bölümleri kullanılır. Birçok hastalığa ilişkin en çok uyarı noktasının bulunduğu uzuvlar ise eller ve kulaklardır.
İnsan vücudundaki belirli akupunktur noktalarına iğneler sayesinde yapılan uyarılarla organizmanın hemen her yerine ulaşabilecek haberler iletilmektedir. Bu iletişim, akupunktur noktasını oluşturan hücrelerden lokal hücresel uyarıların sinir terminallerine ve son olarak da beyne ulaşır. Beyin de bu uyaranı gerekli organlara ulaştırır ve ilgili organ ve uzuvlardaki enerji dengesi düzelir. Dolayısıyla hastalık da ortadan kalkmış olur.

Popularity: unranked [?]

Akupunkturun nasıl iğne ?

Eskiden Çinliler sivri taş parçaları kullanmaktaydı. Bangkok’ta ise bu amaçla bambu kamışının kullanıldığı biliniyor. Akupunktur yöntemi ile tedavide önceleri altın kullanılmıştır. Altının elektirik potansiyel farkını alışı ve düzeltişi çok önemlidir. Bu yüzden altınla tedavi uygulanan hasta çok daha kolay ve çabuk iyileşme göstermektedir. Ancak bütün bu olumlu özelliklerine karşın altının oldukça pahalı ve yumuşak bir madde olması dolayısıyla akupunktur sırasında vücuda uygulanması, gereken noktalara batırılması zor olmaktadır. Buna bir çözüm yolu bulmak amacıyla, altını iğne haline getirirken içine bazı metaller konmuştur. Altının pozitif bir etkisi vardır. Gümüş de çok iyi bir akupunktur iğnesi olmasına rağmen, biraz negatifliğe yönelik bir özellik göstermektedir. Günümüzde ise, dünyada altın ya da gümüş iğne kullanılmamaktadır. Elektriği altın kadar iyi ileten standart bir çeliğin üretilmesi ile bütün dünyada bu yeni metal kullanılmaya başlanmıştır.

Popularity: unranked [?]


Yazının devamını okuyun… »

Popularity: unranked [?]

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder